Tip voor dit weekend: kom naar de Werktuigendagen in Oudenaarde

22 september 2023

Zaterdag 23 en zondag 24 september organiseert AgriBevents weer de Werktuigendagen in Oudenaarde.

AgriBevents-voorzitter Joris Van Olmen benadrukte op de voorstelling de ondersteunende rol voor de sector, die de organisatie mee wil opnemen. “De land- en tuinbouwsector staat vandaag voor gigantische uitdagingen. Als beursorganisator willen we met ons aanbod mee evolueren met wat zich voor de sector stelt.” Dat uit zich onder meer in de themademonstraties, die opgezet worden met wetenschappelijke partners zoals het Proefcentrum voor de Groenteteelt (Kruisem), Inagro, PCLT, B3W, ILVO, Departement Landbouw en Visserij en voor het thema verkeersveiligheid zelfs de politie.

Beursmanager Gunther De Mey vertelde dat er op dit moment 205 standhouders zijn ingeschreven. Maar er komen er nog elke dag bij. De tweehonderdenvijfde voegde hij er zelfs aan toe tijdens het persmoment. In 2021 waren het er een maand voor de beurs 187. Er zit dus een stijging in.

75% trouwe klanten

Er zijn 45 nieuwe firma’s, wat ook betekent dat 75% van de bezetting bestaat uit trouwe klanten. Opvallend bij de nieuwkomers: zes firma’s richten zich op nieuwe energie (windmolens, zonnepanelen …), waarvan vijf nieuwkomers. Maar toch blijft ongeveer de helft van de standhouders actief in de mechanisatiesector. Zij blijven volgens Van Olmen de ruggengraat van de Werktuigendagen: “Meer dan 300 moderne machines demonstreren en werken ter plaatse. Dat is in heel Europa ongezien op deze schaal!”

Bron: Boerenbond.