Limelco

Royal A-ware kondigt overname groep BMC/Limelco aan

Royal A-ware Food Group heeft de intentie om het Belgische The Dairy Food Group over te nemen. Dit omvat de dagelijkse melkophaling door BMC (Belgian Milk Company) en de bedrijven Eurodesserts, Limelco, Incopack en Incorock. 

De voorgenomen overname wordt zo snel als mogelijk gemeld bij de Europese Commissie. De voorgenomen overname is in lijn met de strategie van het Nederlandse familiebedrijf om in België haar zuivelactiviteiten verder uit te breiden en haar positie in wat ze inmiddels haar “tweede thuisland” noemt verder te verstevigen.
“Na afronding van het overnametraject kunnen we onze melkverwerking in België verder optimaliseren en zo werken aan nog efficiëntere ketens. Daarnaast kunnen we onze klanten een nog breder productportfolio bieden”, aldus Jan Anker, CEO Royal A-ware Food Group. The Dairy Food Group ziet door de voorgenomen overname mogelijkheden om de groeiambities sneller te realiseren en nieuwe werkgelegenheid te creëren. “Wij zijn verheugd dat we onderdeel worden van de Royal A-ware Food Group. Met deze stap kunnen we bijvoorbeeld de verduurzaming van onze activiteiten versneld doorvoeren. Royal A-ware streeft als familiebedrijf dezelfde waarden na als wij en is daardoor een perfecte match”, licht Nathalie Nijs, CEO The Dairy Food Group, verder toe. De voorgenomen overname is onderworpen aan de gebruikelijke voorwaarden. Het streven is om de transactie voor het einde van 2024 af te ronden.

The Dairy Food Group is een Belgisch familiebedrijf gespecialiseerd in het produceren van slagroom in spuitbussen, desserts, kwark, proteïnedrinks, room en melkpoeder. The Dairy Food Group realiseerde in 2023 een omzet van 300 miljoen euro. Er werken meer dan 300 medewerkers. BMC haalt voor The Dairy Food Group melk op bij 260 melkveehouders.

De Royal A-ware Food Group heeft een omzet van €3,3 miljard (2023). Er werken meer dan 4.000 medewerkers op verschillende vestigingen verspreid over Europa en daarbuiten. Het Nederlandse A-ware kwam in 2020 op de Belgische markt. In 2021 nam het de melkpoederactiviteiten in Aalter over van FrieslandCampina. In 2022 nam het de installaties over van de Hollebeekhoeve uit Kruibeke en nam het ook Olympia uit Herfelingen (Herne) over. Olympia haalt (onder de vleugels van A-ware) melk op bij zo’n 170 melkveehouders.

Foto:Incopack (onderdeel van The Dairy Food Group) in Dilsen-Stokkem (BE)