Provinciale vakgroep Varkens opnieuw samengesteld

24 maart 2023

Voor de bestuursperiode 2023-2028 werd de provinciale vakgroep geüpdatet. Ronny Beullekens, Guy Commers, Erik Grené en Anton Vanschoubroek (Groene Kring) zijn de nieuwe leden. Jan Lamberts is de nieuwe voorzitter, Bart De Baerdemaeker de nieuwe ondervoorzitter. Jonathan Renders en Bart De Baerdemaeker zijn de afgevaardigden naar de sectorvakgroep Varkens in Leuven.

Bij deze willen we ook Marc Strouven danken voor zijn inzet tijdens de voorbije jaren.

Onze provinciale vakgroep Varkenshouders Vlaams-Brabant bestaat uit Jan Lamberts, Bart De Baerdemaeker, Jonathan Renders, Bavo Vandebroeck, Guy Commers, Geert Schevenels, Erik Grené, Stijn Lenaerts, Ronny Beullekens, Bart Vanschoubroek, Kurt Janssens en Anton Vanschoubroek (Groene Kring). Zij fungeren ook als aanspreekpunt voor hun collega-varkenshouders.

Onze sector komt steeds voor nieuwe uitdagingen te staan en hun ervaringen en visies zijn van onschatbare waarde in de vorming van standpunten en het creatief meedenken in allerhande actuele (beleids)dossiers. Doel is om alles wat leeft in de provincie te vertalen in standpunten opgemaakt vanuit de provinciale vakgroep.

De thema’s die aan bod komen zijn van allerlei aard. Denk aan PAS, MAP, dierenwelzijn, prijsvorming, GLB, algemene actualiteiten en allerlei andere zaken waar de varkenshouders in de praktijk mee geconfronteerd worden. Ongeveer om de twee maanden komen we samen. Het uiteindelijke hoofddoel is onze sector economisch rendabel en werkbaar te houden, wat door de vele uitdagingen waar de varkenssector mee geconfronteerd wordt, best een uitdaging is.