nhhn

Ook op Dwars door Vlaanderen zetten we spots op onze landbouw

29 maart 2023

Boerenbond en onze leden zetten de Vlaamse landbouw in de kijker tijdens de voorjaarskoersen. Ook vandaag tijdens Dwars door Vlaanderen en komende zondag 2 april op de Ronde van Vlaanderen kleurt een groene en reuzengrote koerstrui met een sprekende boodschap het parcours en het landschap.

De voorjaarsklassiekers uit de wielersport staan weer voor de deur. Duizenden Vlamingen zullen de flandriens door het prachtige Vlaamse platteland zien rijden. Boerenbond en zijn leden grijpen die gelegenheid aan om ook de makers van dat landschap in de kijker te zetten: de Vlaamse boeren. Want de Vlaamse velden, da’s een boerenlandschap.

Koers: genieten van renners én landschap

Boerenbondvoorzitter Lode Ceyssens kijkt alvast uit naar het wielervoorjaar: “Koers, dat is genieten van de renners én het prachtige Vlaamse landschap. En ook daar zorgen onze boeren voor. Zij zijn niet alleen producenten van lekker en duurzaam voedsel, zij zijn ook de architecten van het prachtige Vlaamse landschap waarvan we elke wedstrijd opnieuw van kunnen genieten. Koester dus niet alleen de koers, maar ook de Vlaamse boer.”

Ook langs het parcours van de Ronde van Vlaanderen (2 april), de Scheldeprijs (5 april) en de Brabantse Pijl (12 april) zorgen we met Boerenbond voor een prachtige visuele boodschap die het belang van Vlaamse landbouw in de verf zet. Want lokale voedselproductie van topkwaliteit en aan de hoogste duurzaamheidseisen, daar heb je Vlaamse boeren voor nodig!

Bron: Boerenbond.