Na een succesvol event voor landbouwers en verwerkers in Vlaams-Brabant, organiseerden we deze keer dit netwerkevent voor de regio West- en Oost-Vlaanderen op 24 februari.
Deze netwerkavond kwam tot stand met de hulp van Generation Food, Innovatiesteunpunt, Groene Kring, ILVO, Fabrieken voor de toekomst (POM West-Vlaanderen) en Inagro. De expertise en het netwerk binnen deze organisaties kunnen je helpen om verdienmodellen met granen en peulvruchten vorm te geven op je bedrijf.
Er was voorafgaand een gesprek met Hans Gheldof die samen met zijn vrouw Leen Vanoverbeke quinoa produceert voor onder andere Colruyt en met Bram Van Looveren van Casibeans, een bedrijf dat handelt in peulvruchten en sinds enkele jaren met Vlaamse landbouwers samenwerkt voor de productie van lokale rode bonen.
Generation Food
Met verschillende partners binnen Generation Food slaan we de handen in elkaar om via ondernemerschap en innovatie het voedselsysteem te verduurzamen. Voor Boerenbond is het creëren van nieuwe marktopportuniteiten en samenwerkingsverbanden belangrijk waarbij de waardering voor het werk van de landbouwer centraal staat. We werken hiervoor samen met partners als Stad Leuven, KBC, EIT Food, UCLL, KULeuven, Proef en Rikolto. Het project kwam tot stand met de betrokkenheid en de financiering van de provincie Vlaams-Brabant.
Herbijk het gesprek van vorige WEBFORUM
Op 14 december gingen we in gesprek met Lucas Van den Abeele die voor Brouwerij 3 Fonteinen het granennetwerk coördineert en met Simon Colembie, akkerbouwer die soja produceert voor het vegetarisch voedingsbedrijf La vie est belle. Herbekijk dat gesprek hier.