Bezoek Quickenborne

Minister Vincent Van Quickenborne op bezoek op slabedrijf

17 november 2021

Dinsdagmorgen, 16 november, bracht Vincent Van Quickenborne, vice-eersteminister en minister van Justitie en Noordzee een bezoek aan het slabedrijf van Bert en Evelien Depoortere-Vandewaetere in Ardooie.

Op het bedrijf wordt een deel van de sla in een serre in vollegrond gewonnen en een deel in goten op hydrocultuur. In dit laatste gedeelte is er ook bijbelichting voorzien wat in deze sombere tijden wel van pas komt. De uitbaters hebben recent ook geïnvesteerd in een gloednieuwe wkk-installatie waarmee ze de elektriciteit kunnen produceren die nodig is voor de belichting en tegelijk ook de warmte om de serre te verwarmen. Door de recente ontwikkelingen rond de gasprijs en de Vlaamse optie om gasverwarming uit te faseren zijn er nu wel heel wat onzekerheden ontstaan over het rendement van deze investering op middellange termijn.

De minister luisterde geïnteresseerd naar de uitleg van Bert en Evelien en leerde de enorme uitdagingen kennen waarmee land- en tuinbouwbedrijven vandaag geconfronteerd worden. Hij stak ook graag even de handen uit de mouwen om enkele slaplanten te oogsten en in te pakken. Volgens boerin Evelien deed hij het trouwens nog niet zo slecht.

Quickenborne_bezoek