Met onze tractor veilig de weg op!

8 december 2022

Voor deze campagne waren we te gast bij Verstraeten Agritechnieken in Puurs. Dit mechanisatiebedrijf nam afgelopen jaar zijn nieuwe gebouwen in gebruik.

Verstraeten Agritechnieken is actief in de provincies Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant. Op deze prachtige locatie gaf Tom Destoop (verantwoordelijke Mechanisatie Boerenbond) ons een overzicht van de wettelijke bepalingen in verband met landbouwverkeer. Ook de voordelen (rode diesel, vrijstelling jaarlijkse keuring …) die we als landbouwsector hebben en graag willen behouden, werden benoemd. Aan de hand van foto’s en afbeeldingen werd duidelijk aan welke voorwaarden de signalisatie van onze machines moet voldoen.

Landbouwmachines worden gebouwd voor de wereldmarkt, daarom is de boodschap van Tom om zeker bij de aanschaf van nieuwe (of tweedehandse) mechanisatie te kijken of de machine voldoet aan de wettelijke voorwaarden wat afmetingen en signalisatie betreft.

Na de theoretische uiteenzetting trokken we van de vergaderzaal naar de toonzaal en bekeken we diverse tractoren en machine. Het was een boeiende en leerrijke namiddag.