Lut D’Hondt verkozen als nieuwe ondervoorzitter Boerenbond

27 maart 2023

De toekomst van onze Boerenbond-beroepsvereniging werd vandaag opnieuw verzekerd.

Na een uitgebreid traject van bestuursvernieuwing in elk lokaal bestuur, vakgroep, regioraad en provinciaal bestuur is ook het nieuwe Hoofdbestuur aan haar termijn begonnen. Deze nieuw samengestelde groep van actieve landbouwers mocht op haar beurt een nieuwe ondervoorzitter kiezen.

Lut D'Hondt, melkveehoudster uit Maldegem, werd door het Hoofdbestuur verkozen voor deze functie en zal de komende jaren een sterke stem vanuit de landbouwers laten horen bij de leiding van onze beroepsorganisatie. Haar dossier- en praktijkkennis zal een grote toegevoegde waarde zijn voor de beroepsorganisatie Boerenbond en helpen de belangen van onze landbouwers nog beter te verdedigen. Het aantreden van Lut betekent ook dat we afscheid nemen van onze vorige ondervoorzitter, Eric Van Meervenne. Hij slaagde er jarenlang in om zijn inspanningen voor Boerenbond te combineren met het leiden van zijn pluimveebedrijf en betekende een grote meerwaarde voor de organisatie.

Het Hoofdbestuur herbevestigde vandaag ook het mandaat van Boerenbondvoorzitter Lode Ceyssens. Ook hij zal de komende jaren dus verder opkomen voor de belangen van de sector.