GRUP Leidingstraat Glabbeek-Halen in openbaar onderzoek

31 augustus 2023

Fluxys Belgium legt een nieuwe aardgasleiding tussen de bestaande West-Oost-transportas in Glabbeek en de hoofdleiding Dilsen-Lommel-Tessenderlo-Diest. Het project kadert in de versterking van de aardgasbevoorrading van regio Limburg.

Deze plannen liggen in momenteel in openbaar onderzoek. Op de website van het Departement Omgeving kan je de plannen inkijken. De papieren versie ligt ter inzage in de betrokken gemeentehuizen van Glabbeek, Kortenaken, Geetbets en Halen en bij het Departement Omgeving.

Bezwaren indienen is mogelijk tot en met 20 oktober. Dat kan via het inspraakformulier op de website of via brief bij de gemeentebesturen van Glabbeek, Kortenaken, Geetbets of Halen.

Fluxys organiseert op 28 september een infomarkt in Den Hoek in Kortenaken. Inschrijven is nodig en kan via https://dsi.omgeving.vlaanderen.be/fiche-detail/c39a0e06-cff8-4b29-8527-8a84deb04f32 of telefonisch op het nummer 02 553 38 00.

De impact van dit project zal voornamelijk bij de landbouwers terechtkomen. Daarom voorzien wij voor onze leden vanuit Boerenbond een infovergadering op 18 september om 20 uur in zaal Glazuur in Glabbeek.