gbbg

Grote Boerenbond-koerstrui kleurt ook de Ronde van Limburg

29 mei 2023

Boerenbond en zijn leden zetten de Vlaamse landbouw in de kijker tijdens de voorjaarskoersen. Tijdens de Ronde van Limburg op maandag 29 mei luistert ook een gigantische koerstrui met de sprekende boodschap “Ons landschap, uw voedsel, onze toekomst” het parcours op.

Na een succesvolle campagne tijdens de voorjaarskoersen sluiten we onze ‘ronde van Vlaanderen’ af met de Ronde van Limburg. Duizenden Vlamingen kijken immers elke koers opnieuw naar straffe flandriens die het Vlaamse platteland doorkruisen. Boerenbond en zijn leden grijpen die gelegenheid aan om ook de makers van dat landschap in de kijker te zetten: de Vlaamse boeren. Want de Vlaamse velden, da’s een boerenlandschap.

Boerenbondvoorzitter Lode Ceyssens genoot met volle teugen van de voorjaarsklassiekers en kijkt uit naar de Ronde van Limburg, die langs zijn thuisbasis passeert: “Koers, dat is genieten van de renners én het prachtige Vlaamse landschap. En ook daar zorgen onze boeren voor. Zij zijn niet alleen producenten van lekker en duurzaam voedsel, zij zijn ook de architecten van het prachtige Vlaamse landschap waarvan we elke wedstrijd opnieuw van kunnen genieten. Koester dus niet alleen de koers, maar ook de Vlaamse boer.”

Langs het parcours van de Ronde van Limburg zorgden we voor een prachtige visuele boodschap die het belang van Vlaamse landbouw in de verf zet. Want lokale voedselproductie van topkwaliteit en aan de hoogste duurzaamheidseisen, daar heb je Vlaamse boeren voor nodig! De koerstrui van 20 op 20 meter ligt langs het parcours in Heers. Deze grote grasmat droeg de boodschap ‘Ons landschap, uw voedsel, onze toekomst’ en kreeg gezelschap krijgen van heel wat lokale landbouwers die in tractorcolonne naar de koerstrui reden.

Bron: Boerenbond.