Heb jij af en toe groenten en fruit overschotten op je bedrijf waar niks mee gebeurt? Ben je op zoek naar afzet voor deze overschotten? Wil je nog iets verdienen aan deze overschotten en tegelijkertijd voedselverspilling tegen gaan? Antwoord je ja op één van de vorige vragen, lees snel verder om meer te weten te komen over Get Wasted.

Via Get Wasted geef je voedingsoverschotten of reststromen opnieuw waarde door ze aan een voordelig maar competitief tarief te verkopen aan de ideale match in het ecosysteem. Dit kan gaan om een verwerkend bedrijf dat er een nieuw product van maakt, actoren uit de sociale economie die aan voordelig tarief verse voeding kopen tot horecazaken die hun aanbod willen verduurzamen.

 

Get Wasted faciliteert de matchmaking tussen verschillende partijen in het voedingssysteem en verbindt vraag en aanbod met elkaar. Daarbij maken we onderscheid tussen structurele overschotten, die stabiel zijn in volume en aanbod, en ad hoc overschotten waarvoor een bestemming gezocht dient te worden. Want voedseloverschotten of -reststromen weggooien is pure verspilling. Slimme en duurzame logistieke oplossingen moeten er voor zorgen dat reststromen op een efficiënte manier opgehaald en geleverd kunnen worden. Cargopooling, distributiehubs, en reverse logistics zijn pistes die we volop verkennen.

 

Meer weten? Neem een kijkje op de projectwebsite

Neem deel!

Get Wasted startte al op in stad Antwerpen, er werden overschotten van groenten en fruit verwerkt tot soepen en smoothies voor scholen. Get Wasted wilt zijn werking uitbreiden in Antwerpen. In Leuven willen ze een pilootfase opstarten. Hiervoor zijn ze oa op zoek naar landbouwers in die regio met groenten en fruit overschotten (klasse 2, overschotten, niet-conforme grootte of uitzicht, …) en die de overschotten willen verkopen aan een vooraf bepaald tarief. Het transport kan indien gewenst geregeld worden via Get Wasted. Dit mogen zowel kleine als grote hoeveelheden voedingsoverschotten zijn.

 

Heb je groenten en fruit overschotten in de regio rond Antwerpen of Leuven? Stuur een mail naar emma.van.steenweghen@boerenbond.be of bel naar 0489 37 74 67.