Evaluatie demomaatregelen in Ieper en Heuvelland

19 januari 2023

Op woensdag 15 februari organiseert het Waterlandschap ‘Robuuste waterlopen Westhoek’ van 19.30 uur tot 22 uur in het Perron in Ieper een avond voor landbouwers. Deze avond is bedoeld voor landbouwers actief in het gebied (zie kaartje). Het doel van de avond is om de maatregelen die werden ingezet samen met de landbouwers te evalueren en tevens mee te geven wat de toekomst nog zal brengen. Er zijn de laatste jaren al heel wat stappen zijn gezet naar een betere waterkwaliteit en minder erosie.

Jullie mening telt

Grasstroken, gras-kruidenstroken, inwerking van stro, fytobakken en erosiedammen werden gerealiseerd. Heb je hieraan meegewerkt? Of net niet? Dan hoort men graag wat hier jullie ervaringen over zijn. Zijn er nog inzichten of voorstellen? Dan is dit de avond om deze mee te geven.

Na het toelichten van de voorbije stappen en de evaluatie over de verschillende maatregelen geeft men nog duiding over wat in de toekomst volgt.

Nieuwe coördinator

De voorbije jaren werd dit Water-Land-Schapsproject op terrein uitgevoerd door medewerkers van Inagro en het Regionaal Landschap. Deze zullen in de toekomst minder zichtbaar zijn, gezien het Leaderproject afloopt. In de plaats zal veldwerker Sara Hamels dit verder trekken. Je kan haar bereiken via sara.hamels@west-vlaanderen.be of op 0492 13 77 01.

Brief van landbouwers aan landbouwers

Als je in het gebied actief bent, ontving je ongetwijfeld de brief over dit project geschreven door collega-landbouwers. Aarzel niet om de contactpersonen onderaan de brief te contacteren.

Inschrijven voor de vergadering kan via sara.hamels@west-vlaanderen.be.

Kaart WaterLandSchap Westhoek