Doe mee aan Dag van de Landbouw 2024

9 november 2023

Dag van de Landbouw 2023 was een groot succes. Achter de schermen zijn we al begonnen met de organisatie van een nieuwe editie. Dat betekent dat landbouwbedrijven zich alweer kandidaat kunnen stellen voor volgend jaar! Dag van de Landbouw vindt naar goede gewoonte plaats op de derde zondag van september, in 2024 is dat op 15 september.

Waarom deelnemen?

Er zijn veel uiteenlopende redenen te bedenken. Omdat je graag mee de sector onder de positieve aandacht wil brengen. Omdat je op je bedrijf aan korteketenverkoop doet en op die manier je eigen producten extra in de kijker kan zetten. Omdat je de buren en mededorpsbewoners ook eens een blik wil gunnen in je landbouwbedrijf. Omdat je de typische pretoogjes van kinderen op een boerderij wel eens van dichtbij wil meemaken. Omdat je graag mee toont dat de Vlaamse land- en tuinbouw de meest performante ter wereld is en jij met jouw bedrijf daar toch maar mooi deel van uitmaakt!

Niet alleen

Er komt uiteraard wel wat organisatie bij kijken, maar je staat er natuurlijk niet alleen voor! Elk bedrijf krijgt een consulent als meter of peter toegewezen om je te begeleiden. Voor de praktische organisatie en catering kan je eventueel terecht bij Landelijke Gilden, Ferm of KLJ-Groene Kring. Die steken vaak mee de handen uit de mouwen. Voel jij het kriebelen om mee te doen of heb je eerst nog wat vragen? Stuur dan een e-mailtje naar onderstaand adres.

Oost-Vlaanderen

Boerenbond Oost-Vlaanderen werkt met een rotatiesysteem waarbij elk van de drie regio’s om de drie jaar aan de beurt komt. In 2024 is het aan de regio Waas & Dender om samen de schouders te zetten onder de organisatie van Dag van de Landbouw. Uiteraard mogen ook landbouwbedrijven buiten deze regio zich kandidaat stellen.

West-Vlaanderen

Wil je graag meer weten over de organisatie van Dag van de Landbouw? Markeer donderdag 14 december in je agenda. Om 20 uur vindt dan het informatiemoment plaats in het provinciaal kantoor in Roeselare. Tijdens deze avond krijg je een overzicht van de praktische afspraken met betrekking tot de organisatie van Dag van de Landbouw. Er zal ook een deelnemer van de vorige editie aanwezig zijn om je te helpen met eventuele vragen die je hebt over de organisatie van de Dag van de Landbouw.

Meer informatie en inschrijven via west-vlaanderen@boerenbond.be