Symborg is een specialist op het gebied van microbiologische technologieën gevestigd in Murcia (Spanje) en de Stoller Group is één van de grootste bedrijven in de biologische sector, gevestigd in Houston (Texas). Met de overname van deze twee bedrijven verstevigt Corteva haar positie in de snelgroeiende Biologicals-markt.

"Deze overnames illustreren Corteva's toewijding om boeren duurzame oplossingen te bieden die meerwaarde hebben op de boerderij", aldus Chuck Magro, CEO van Corteva Agriscience. “We zijn verheugd de medewerkers van Symborg en Stoller officieel te verwelkomen bij Corteva. Wij geloven dat hun kennis en expertise, gecombineerd met Corteva's innovatiekracht, een toonaangevend Biologicalsbedrijf zullen vormen dat klaar is om een van de grootste spelers te worden in de Biologicals-markt."

Corteva werkte eerst samen met Symborg om via een distributieovereenkomst Utrisha™N en BlueN™ op de markt te brengen. Symborg beschikt over een uitgebreid pakket middelen voor biologische bestrijding en bekwame medewerkers met grote technische kennis en expertise. Met dochterondernemingen in Brazilië, Chili, China, Frankrijk, Mexico, Peru, Spanje, Turkije en de VS bereikt Symborg meer dan 50 landen met zijn innovatieve biologische oplossingen.

Stoller heeft een sterke staat van dienst met meer dan 50 jaar ervaring in meer dan 60 landen. De sterke technische expertise heeft Stoller een vertrouwde reputatie opgeleverd in de hele biologische sector. De markt voor biologische producten zal naar verwachting tot 2035 jaarlijks aanzienlijk groeien en tegen 2035 ongeveer 25% van de totale gewasbeschermingsmarkt vertegenwoordigen.

De overnames van Symborg en Stoller werden aangekondigd in de tweede helft van 2022. De overnames versterken Corteva's toewijding om boeren te voorzien van biologische hulpmiddelen die hen helpt te voldoen aan de veranderende omstandigheden en marktverwachtingen.

Bron: Corteva.