Tot en met Pasen 9 april zijn wij nog op zoek naar een land- of tuinbouw(ster) die vol inzet op een duurzamer klimaat. Interesse? Stel je nog snel kandidaat!

Landbouwers ondernemen dag in dag uit, in weer en wind... Zij ondervinden sterker dan wie ook de gevolgen van een veranderend klimaat en krijgen te maken met droogte, plotse intense regenval en hevige stormen. Klimaatontkenners of klimaatsceptici zijn ze allerminst. Misschien moeten we land- en tuinbouwers wel als ‘klimaatsupporters’ omschrijven. Het is in hun eigen belang dat de sector op zoek gaat naar oplossingen. En dat doen we vandaag.

Het perfecte voorbeeld

De klimaatkoploper die we zoeken is daar het perfecte voorbeeld van! Ben jij actief bezig met het klimaat op je bedrijf? Integreer je nieuwe innovatieve technieken om je steentje bij te dragen aan duurzaamheid? Of ken jij een klimaatbewuste landbouwer die je naar voor wil schuiven?  Iemand die zijn klimaatideeën wil uitdragen naar de hele sector de buitenwereld?  Dan is hij of zij voor ons dé klimaatkoploper!  

En de winnaars krijgen? 

Stel jezelf kandidaat of nomineer iemand die je kent via www.deklimaatkoploper.be. De 5 meest inspirerende bedrijven worden beloond met een geldprijs. De winnaar gaat aan de haal met een de hoofdprijs van 5000 euro  en prijzenpakket.   De nummers 2-5 krijgen elk 1000 euro.  

Bron: Boerenbond.