Bekende Vlamingen voeden onlineveiling Boeren op een Kruispunt

2 oktober 2023

De noden zijn hoog in de landbouwsector. Bij Boeren op een Kruispunt zien ze dat aan de aanmeldingen en de psychosociale hulpvragen. De laatste jaren is Boeren op een Kruispunt, uit noodzaak, verdubbeld qua personeelsbestand. “Onze dienstverlening is gratis, maar koken kost geld", zegt Els Verté, directeur Boeren op een Kruispunt.

“De huidige locatie in Aalter is meer dan te klein en allesbehalve nog bruikbaar voor onze vzw. We hebben een geschikt pand gevonden in Wetteren. Dit pand, een moderne en ontwijde kerk, willen we omvormen naar een echte hub. We willen er niet alleen een fijne werkplek van maken, maar ook een ontmoetingsplaats voor de landbouwwereld: voor vormingen, vergaderingen, gesprekken met onze adviesvragers, vrijwilligers, psychologen en andere stakeholders”, zegt Els Verté, directeur Boeren op een Kruispunt.

Onlineveiling van 23 oktober tot 12 november

Maar koken kost geld en om het pand geschikt te maken zijn er veel kosten. “Boeren op een Kruispunt is volledig afhankelijk van giften en subsidies. Daarom organiseren we van 23 oktober tot 12 november a.s. een onlineveiling. Bekende Vlamingen, met een kleine of een grote link naar de landbouw, geven een item te veil. Vanaf 3 oktober worden de items beetje bij beetje publiek gemaakt, via onze sociale media en de veilingsite.”

Bieden kan dus vanaf 23 oktober via deze website.

Bekijk het filmpje : Aankondiging veiling Boeren op een Kruispunt - YouTube

Natuurlijk is het ook nog altijd mogelijk om ons gewoon financieel te steunen door een gift te doen op rekeningnummer BE76 7370 2930 8995 (fiscaal attest vanaf 40 euro).

Bron: Boeren op een Kruispunt.