Heb je altijd al willen weten waar en hoe gewasbeschermingsmiddelen worden gemaakt? Dan is het weekend van zaterdag 13 en zondag 14 mei jouw kans. Chemiereus Bayer opent dan de deuren van haar fabriek in Antwerpen.

Naast gewasbeschermingsmiddelen (zoals het herbicide glyfosaat) worden daar ook speciale lijmen en stoffen voor de stevigheid van veiligheidsglas en de langleefbaarheid van banden gemaakt.

Op de bedrijfssite worden er in vijf productie-eenheden chemicaliën gemaakt, van landbouwproducten tot producten die jouw veiligheid garanderen. Tijdens het evenement kan je een bustour over het fabrieksterrein maken en krijg je uitleg over de diverse installaties. Je kan ook digitaal een bezoek brengen aan een superinnovatief glastuinbouwbedrijf, waar tomaten en komkommers worden geteeld. Daarnaast worden spuitdoppen voor de toepassing van gewasbeschermingsmiddelen live gedemonstreerd. Digitale landbouw wordt uitgelegd en deels op schermen getoond. Het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) zal enkele chemische proefjes demonstreren.

Praktisch

Op 13 en 14 mei ben je telkens van 11 tot 17 uur welkom op de Bayer-site, Scheldelaan 460 in Antwerpen. Kinderen zijn welkom, parkeren kan op het bedrijfsterrein. Opgelet: je moet je wel op voorhand inschrijven voor dit bezoek via onderstaande weblink. Het aantal is beperkt, wees er dus snel bij.

Meer weten? www.ontdekkingsweekend.be/bedrijven/bayer-agriculture