Avantes, een toonaangevende innovator en fabrikant van spectroscopische oplossingen, kondigt met enthousiasme de lancering van de Pacto spectrometer aan.

Dit veelzijdige en krachtige apparaat is de nieuwe generatie spectrometers die de wereld van photonics zal revolutioneren. Van in-line kwaliteitscontrole van fruit tot bloedanalyse in het lab, de Pacto garandeert brede inzetbaarheid in verschillende toepassingen en industrieën.

De Pacto is verkrijgbaar in meerdere configuraties, elk ontworpen om aan specifieke applicatie vereisten te voldoen. Ongeacht welke configuratie wordt gekozen, kunnen gebruikers uitstekende optische kenmerken, een sterke signal-to-noise ratio en een algehele hoogwaardige prestatie bij een snelle snelheid verwachten. De Pacto is compatibel met Avantes lichtbronnen, accessoires en AvaSoft-software, waardoor eenvoudige integratie met andere producten of systemen wordt verzekerd.

Een van de belangrijkste kenmerken waarmee de Pacto zich onderscheidt van andere spectrometers, is zijn aanpasbaarheid aan specifieke applicatie behoeften. Door gebruik te maken van verschillende gratings en slits, kan de prestatie van de Pacto worden afgestemd op de toepassing. Daarnaast biedt de Pacto de optie om te kiezen uit verschillende communicatieprotocollen, waardoor de veelzijdigheid verder wordt vergroot.

De Pacto wordt geproduceerd met AvaMation, een semi-geautomatiseerd productieproces dat superieur inter-instrument reproductie garandeert. Dit betekent dat gebruikers kunnen vertrouwen op de precisie en consistentie van meetresultaten, ongeacht welke variatie wordt gekozen.

"We zijn erg enthousiast om de Pacto spectrometer in de markt te introduceren," zegt Avantes CEO Pierre Warffemius. "Met zijn superieure optische prestaties, eenvoudige integratie en aanpasbare functies, is de Pacto een uitstekende keuze voor iedereen die spectroscopie toepast in hun bedrijf, product of onderzoek."

Bron: Avantes.