Agri Investment Fund verhoogt kapitaal van Biotalys

7 juni 2023

Biotalys, het Gentse landbouwtechnologiebedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van biologische gewasbeschermingsmiddelen, haalt 7 miljoen euro op in een private plaatsing van nieuwe aandelen. Het Agri Investment Fund (AIF) is de belangrijkste investeerder.

MRBB, de financiële holding van de Boerenbondgroep,  investeert via haar Agri Investment Fund (AIF) voluit in innovatieve bedrijven die inzetten op een verdere verduurzaming van de land- en tuinbouw. Een daarvan is het Gentse Biotalys, een sterke speler in de ontwikkeling van biologische gewasbeschermingsmiddelen op basis van proteïnen.   

Biotalys maakte bekend dat het met succes inschrijvingstoezeggingen heeft verkregen voor een bedrag van 7 miljoen euro door middel van een private investering. Dit resulteert in de uitgifte van 1 134 187 nieuwe aandelen, wat een uitgifteprijs van 6,17 euro per aandeel tot gevolg heeft. Investeerders zijn de bestaande aandeelhouders Agri Investment Fund (AIF) en de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij (FPIM). In deze transactie investeert AIF bijkomend 5 miljoen euro terwijl FPIM nog eens 2 miljoen euro bijdraagt.

“We zijn ervan overtuigd dat landbouwers in België en de rest van de wereld nieuwe instrumenten nodig hebben om hun opbrengsten te beschermen en tegelijkertijd de impact op het milieu te verminderen”, zegt Patrik Haesen, CEO van AIF. “We hebben Biotalys vanaf het begin ondersteund en willen vandaag onze positie verder uitbouwen als een betrokken partner met een langetermijnvisie, die zowel financiële ondersteuning als een groot netwerk en professioneel advies kan bieden in verschillende landbouwsectoren.”

Patrice Sellès, CEO van Biotalys: "Nadat we onze aanpak hebben gevalideerd met meerdere samenwerkingen, waaronder het recente strategische partnerschap met Syngenta, verwelkomen we de extra steun van onze huidige aandeelhouders, waardoor we weer een stap dichter bij ons uiteindelijke doel komen om telers over de hele wereld, en vooral ook in ons thuisland België, met innovatieve en kostenefficiënte oplossingen te ondersteunen.”