dfd

Aanvraagperiode voor energiesteun eerste kwartaal van start

24 april 2023

De Vlaamse regering besloot begin dit jaar dat bedrijven die het als gevolg van de energiecrisis erg moeilijk hebben om het hoofd boven water te houden, ook voor het eerste kwartaal van dit jaar kunnen rekenen op energiesteun. Deze steun kan vanaf deze week aangevraagd worden via de website van VLAIO.  

Om de Vlaamse bedrijven te ondersteunen bij het opvangen van de energiecrisis, riep de regering voor het laatste kwartaal van vorig jaar een steunmaatregel in het leven. Aangezien er nog steeds bedrijven gebukt gaan onder de hoge energieprijzen, verlengde ze de regeling ook voor het eerste kwartaal van 2023.

Voorwaarden zijn versoepeld

Bevoegd minister Jo Brouns besliste om de voorwaarden waaraan bedrijven moeten voldoen voor deze aanvraagperiode te versoepelen, aangezien de eisen voor de vorige periode ertoe leidden dat heel wat getroffen bedrijven uit de boot vielen.

Zo wordt bijvoorbeeld niet langer een negatieve brutowinst gevraagd, maar volstaat een daling van deze winst met minstens 50%, en moeten de energiekosten niet langer verdubbeld zijn, maar ‘slechts’ een stijging van 50% kennen. Een overzicht van alle versoepelingen werden eerder al in Boer&Tuinder beschreven. 

Aanvraagperiode energiesteun van start 

De energiesteun voor het eerste kwartaal van dit jaar kan vanaf heden aangevraagd worden. Dit gebeurt steeds online via de VLAIO-website. De aanvraagperiode loopt tot 30 juni (12u). Je kan je bij het aanvragen van de steun laten begeleiden door je advies- of studiebureau. 

Meer info? 

Alle informatie over de energiesteun en de aanvraagprocedure vind je ook terug op de website van VLAIO: 

 Bron: Boerenbond.