broodnodig_banner_landingspagina

4x lekker lunchen met een gezonde twist

1. Voeg groenten toe voor vezels en vitamines

Vind je het elke dag weer een uitdaging om aan die 300 gram groenten te komen? Dat begrijpen we. Nochtans is de lunch hét moment waarop je moeiteloos een extra portie groenten in je maaltijd kan verwerken! Naast vegetarische spreads als beleg zijn rauwe of gegrilde groenten een heerlijke optie. Of vul je brooddoos met groenten in snackformaat zoals kerstomaatjes, komkommerschijfjes …

groenten

50 tot 100 gram groenten

Een belegde boterham of broodje kan gemakkelijk
50 tot 100 gram groenten bevatten.
Dat is dus al 1/3de van je aanbevolen inname!

2. Ga voor een frisse toets met fruit

Wie een gezonde lunch plant, denkt in eerste instantie misschien niet aan fruit. En toch … Maak van je broodje kip makkelijk een broodje kip Hawaï met enkele stukjes ananas of voeg appelschijfjes toe aan een broodje brie met honing en walnoten. Geen idee welk fruit je best eet in welk seizoen? Check onze handige seizoenskalender en dan hoeft het niet eens duur te zijn. Met liefde geteeld door de boer en met aandacht voor je gezondheid aanbevolen door ons.

3. Lekkere lunch met leftovers

Geen zin om vroeger op te staan om een gezonde lunch te bereiden? Dat nemen we je absoluut niet kwalijk! Slaap wat langer en bespaar tijd door restjes mee te nemen. In je avondmaaltijd van de dag voordien zat vast al een portie groente verwerkt. Gooi deze dus zeker niet weg, maar profiteer ervan tijdens je volgende lunchmoment. Zo voorkom je bovendien dat je ’s middags kiest voor een snelle (en ongezonde hap). Vullend én anti-voedselverspilling.

4. Verandering van spijs doet (gezonder) eten

Veel lunchers zijn nogal gewoontedieren. Maar elke week diezelfde lunch … Da’s niet alleen saai maar ook nefast voor je voedingsinname, die best zo gevarieerd mogelijk is. Afwisselen is dus de boodschap! Probeer regelmatig eens nieuwe gerechten of ingrediënten zoals een ander soort beleg om een zo breed mogelijke waaier aan voedingsstoffen binnen te krijgen en tekorten te vermijden

landbouwer2

Bonustip: Volg je de seizoenen van de Vlaamse oogst?

Dan eet je vanzelf gevarieerd én steun je de lokale landbouwers in hun duurzame werk. Want zonder hen blijft je brooddoos leeg ...

En je maag dus ook. Bedankt boeren!

achtergrond

Met de steun van:

logo