broodnodig_banner_landingspagina

Vrolijk de winter door met vitaminebommetjes van bij ons

Koude, donkere en regenachtige winterdagen … Ze staan weer voor de deur! Kan jouw immuunsysteem in aanloop naar de winter wel een duwtje in de rug gebruiken? Met deze vitaminebommetjes van eigen bodem ondersteun je jouw gezondheid het hele najaar lang.

Een gezonde mix aan vitaminen binnenkrijgen, gaat ook zonder supplementen wanneer je de juiste voeding eet in de juiste periode van het jaar. Groenten van bij ons zijn hiervoor de ideale bron!

Broccoli is je beste vriend

Eet je graag met de seizoenen mee? Broccoli zit nu in z’n hoogseizoen! Heerlijk in een quiche met zalm of als winterse soep. Maar ook in je pasta of ovenschotel met Belgische kaas is broccoli een heerlijke toevoeging. Deze vezelrijke groente zit bovendien boordevol voedingsstoffen zoals vitamine C, ijzer en bètacaroteen. Koop hem in de supermarkt (hoe donkerder groen, hoe beter!) en steun lokale landbouwers die deze heerlijkheid telen met oog voor kwaliteit en versheid.

broccoli

Bonustip:

Vries porties broccolisoep in zodat je altijd een dosis vitamientjes kant-en-klaar bij de hand hebt.
Passie voor pompoen

Pompoen bevat weinig calorieën en véél vezels. Zo houd je je spijsvertering gezond en niet toevallig is dat hét fundament van een sterk immuunsysteem. Laat die pompoensoepjes dus maar komen dit najaar, je darmen zullen je dankbaar zijn! Daarnaast bevat pompoen grote hoeveelheden vitamine A; precies wat je nodig hebt om de winter met zo min mogelijk kwaaltjes door te komen. Als bonus zit er nog een vleugje vitamine C, vitamine B2 en vitamine E in deze kleurrijke groente, aangevuld met vitamine B5, B6, B1, B3 en B11.

Boerenkool terug van (nooit) weggeweest

De klassieker boerenkool maakt met plezier een comeback op je bord; van lunch tot diner of zelfs tijdens het ontbijt. Van september tot en met maart koop je hem vers geteeld vanuit je eigen streek in de supermarkt. Een rasechte Vlaamse wintergroente dus! Verwerk hem in stamppotjes of probeer er ’s ochtends eens en smoothie van te maken. Zo begin je de dag meteen met een dosis vitaminen en antioxidanten.

Meteen zin om de winkel en de keuken in te duiken dankzij deze blogpost? Boeren zorgen niet alleen voor verse, duurzame en betaalbare ingrediënten, maar ook voor inspiratie! Met producten van bij ons kom je dus zeker de winter door. Want gezondheid begint bij een gezonde voeding. En gezonde voeding begint bij de boer! #boerenbroodnodig

Met de steun van:

logo balk BBN