Hartjes voor Wout en Jasper op de ‘Botweg’ in de Ronde van Vlaanderen

Na twee geslaagde actiemomenten tijdens Gent-Wevelgem en Dwars door Vlaanderen, trekken landbouwers komende zondag hun laarzen weer aan tijdens de Ronde van Vlaanderen.

De hoogmis van de voorjaarsklassiekers wordt opnieuw het toneel voor boerenprotest. Boerenbond en Groene Kring zullen opnieuw aanwezig zijn in de marge van de koers met hun campagne ‘Zet de boer niet botweg aan de kant’. We vragen daarmee op een positieve manier aandacht voor het belang van lokale voedselproductie en de onmisbare rol van landbouwers. We roepen op om te supporteren zowel voor de coureur als voor de boer. Ook zij zijn flandriens om te koesteren. 

Hartjes voor Wout en Jasper op de #botweg

Tijdens de Ronde van Vlaanderen passeren de renners op hun parcours langs de ‘Botweg’, waarlangs ook een grote visual is opgesteld. De actie is te vinden ter hoogte van de Lamontstraat te Kluisbergen. Er staan ook hartjes opgesteld voor Wout en Jasper, die niet kunnen deelnemen door hun bijzonder zware val tijdens Dwars door Vlaanderen, vorige woensdag.

Groene Kring zal eveneens actie voeren met spandoeken en traktorenformaties die te zien zijn vanuit de lucht. De acties bevinden zich op een akker rechtover de Denstraat 83, te Grembergen en bij Tragi BV in de Kammenkouterstraat 59, in Aalst.

Ook tijdens de Scheldeprijs (3 april) en de Brabantse Pijl (10 april) zullen we aanwezig zijn met onze campagne. We laten voor elke koers weten waar je onze visual precies kan vinden.