Menu

Vlaams Parlementslid Robrecht Bothuyne ging aan de slag op Oost-Vlaams melkveebedrijf

Terug naar Stages

Op donderdag 23 augustus liep Vlaams Parlementslid Robrecht Bothuyne zomerstage op het bedrijf van Francis en Martin Haerinck. Hij ging hiermee in op de uitnodiging van Boerenbond om op zomerstage te gaan op een land- of tuinbouwbedrijf en zo meer voeling met de praktijk te krijgen.

Francis is al twee jaar bedrijfsleider op een gemengd bedrijf met melkvee, vleesvee en akkerbouw. Hij nam Robrecht Bothuyne mee doorheen de dagelijkse activiteiten en stond stil bij de actuele dossiers waarmee landbouwers vandaag geconfronteerd worden. Hij ging in op de bedrijfsvoering, de stappen in het overnameproces, maar ook het financiële kader en meer praktische zaken zoals de veldwerking, de identificatie en registratie van de dieren, verkeersveiligheid en de droogte kwamen aan bod.

Voor Francis was het alvast een leerrijke en nuttige ervaring, waarbij hij zelf meer leerde over de werking van het Vlaams Parlement. Hij heeft alvast geprobeerd om een duidelijk beeld van de sectoren weer te geven, met het besef dat het moeilijk is om alle dossiers aan te halen en dat het ook niet eenvoudig is om bepaalde veranderingen door te voeren.

Meer stages

Stage Politici
Danielle Godderis-T'Jonck volgde stage op het fruitbedrijf van de familie George in Beveren aan de IJzer.
Stage Politici
Vlaams Parlementslid Vera Celis liep stage bij het Antwerpse aardbeienbedrijf van Luc Krijnen in Hoogstraten.
Stage Politici
Minister van Onderwijs Hilde Crevits voerde vier uiteenlopende opdrachten uit op het bedrijf van de familie De Roo.