Menu

Minister Dalle geeft startschot zomerstages Boerenbond

Terug naar Stages

Op donderdag 30 juli ging Benjamin Dalle, Vlaams minister van Brussel, Jeugd en Media op stage bij een melkveebedrijf in Vlaams-Brabant. Hij deed dit op uitnodiging van Boerenbond. De minister was stagiair voor een dag op het melkveebedrijf van Guido en Katleen Lemaire-Taelemans in Lennik.

“Met deze stages krijgen land- en tuinbouwers en politici om met elkaar kennis te maken”, vertelt Boerenbond ondervoorzitter Georges Van Keerbergen. “Politici krijgen een unieke blik achter de schermen van onze bedrijven en mogen ze er zelfs aan de slag. Het is een uitstekende gelegenheid om met de bedrijfsleiders/-sters te praten over diverse thema’s. Hoe ziet een dag op een landbouwbedrijf eruit? Wat zijn de uitdagingen en obstakels?”

Een manier van leven

Ook deze zomer organiseert Boerenbond een reeks zomerstages voor politici. Vlaams minister Dalle heeft de spits afgebeten op donderdag 30 juli bij het landbouwbedrijf van Guido en Katleen Lemaire-Taelemans in Lennik. Hij stak een handje toe in de melkput, maakte kennis met de administratie op een landbouwbedrijf en nam zelfs plaats op de chauffeurszetel van de tractor, waar hij een rondje mocht maken met de balenpers. De minister was aangenaam verrast door de veelzijdigheid van het leven op de boerderij en drukte zijn respect en dank uit voor de bedrijfsleiders. “Boeren zijn de beste rentmeesters van ons landschap en dat moet zo blijven. Er komt enorm veel bij kijken en landbouwer zijn is niet zomaar een job, het is een manier van leven.” Katleen Taelemans kan dat enkel bevestigen. “We zijn blij dat we deze prachtige stiel kunnen uitoefenen, maar de uitdagingen zijn ook groot. Het was fijn om Benjamin Dalle hier te verwelkomen en een dag uit ons leven met hem te delen.”

Meer stages

Stage Politici
Vlaams Parlementslid Vera Celis liep stage bij het Antwerpse aardbeienbedrijf van Luc Krijnen in Hoogstraten.
Stage Politici
Cathy Coudyser was te gast op het bedrijf van Luc Adrianssens en Christine Schollier in Zuienkerke.
Stage Politici
Minister van Onderwijs Hilde Crevits voerde vier uiteenlopende opdrachten uit op het bedrijf van de familie De Roo.