Menu

Federaal parlementslid Bert Wollants op bezoek bij Lembifruit in Emblem

Terug naar Stages

Het bezoek kaderde in de reeks van zomerstages die opgesteld zijn om de politiek te laten proeven van de realiteit. De zomerstages van Boerenbond zijn een uitstekende manier om de hedendaagse land- en tuinbouwers en hun bedrijfsvoering beter te leren kennen. Bert Wollants heeft in zijn functie als parlementslid te maken met dossiers die een directe impact hebben op onze land- en tuinbouwbedrijven zoals energie, klimaat en duurzaamheid.

Bert is afkomstig uit Lier en startte zijn stage bij het fruitteeltbedrijf van Ingrid en Kris uit Emblem. Elke dag leven ze samen met de natuur en dat geeft hen elk jaar opnieuw ongelooflijk veel voldoening om de mooie vruchten te kunnen oogsten waar ze een gans jaar aan gewerkt hebben. Ze zochten dan ook naar een haalbare formule om het lekker fruit te kunnen aanbieden aan 'Jan en alleman'. En dit vonden ze in de LemBi-Shop automaten. 

"Van de koelcellen, naar de appelbomen, het regenwaterbassin, de hagelnetten en de feromoontechnieken. Op het appel en fruitbedrijf is het allemaal te vinden. Daarnaast was het een unieke kans om me via een praktische stage te verdiepen in het werk en de uitdagingen op de hedendaagse bedrijven, en dan nog wel zo dicht bij mijn thuishaven", vertelde hij na afloop.

Meer stages

Stage Politici
Bart Caron ging aan het werk op het bedrijf van Frank Vergote en Myriam Mouton in Hulste.
Stage Politici
Danielle Godderis-T'Jonck volgde stage op het fruitbedrijf van de familie George in Beveren aan de IJzer.
Stage Politici

Vlaams parlementslid en burgemeester van Oudsbergen Lode Ceyssens was op dinsdag 8 september...