Menu

Automaten zijn een win-winverhaal

Terug naar Stages

Net als minister Vandeurzen bezocht Vlaams Parlementslid Lode Ceyssens woensdag het bedrijf van de familie Lowet-Strauven in Heers.

Lode Ceyssens was sterk onder de indruk van de verkoophal aan de straat, met daarin allerlei automaten. Annick legde uit dat thuisverkoop veel tijd vergt. “En je kan moeilijk iemand in dienst nemen om 2 keer per uur iemand te bedienen.” Daarom kwam ze op het idee van de automaten. Dat sloeg zodanig goed aan, dat ze ook de vraag kreeg van een collega-leghennenhouder en van iemand die kant-en-klaarmaaltijden bereidt. Ze verkopen er nu fruit, aardappelen, brood, eieren en maaltijden. “Zeker tussen 16u en 19u is het druk, wanneer de mensen van hun werk komen. We verkopen hier 700 kg aardappelen per week, en ook alle aardbeien verkopen we zo.” 

Lode wees op het win-winaspect van een dergelijk initiatief. “De landbouwer realiseert daarmee een rechtvaardige prijs en de consument kan een eerlijk product kopen bij iemand die hij kent, en hij weet dat zijn voedsel er is geproduceerd op een veilige en diervriendelijke manier.” 

Lode, die industrieel ingenieur landbouw is van opleiding, mocht na de bedrijfsrondleiding de kalfjes melk geven. 

Meer stages

Stage Politici
Vlaams volksvertegenwoordiger en burgemeester van Hoogstraten Tinne Rombouts werkte mee op tuinbouwbedrijf Vercammen.
Stage Politici
"Als jonge kerel ging ik elke zaterdag ‘de boer op’. Hooien, met de hand melken … dat hoorde er allemaal bij.”
Stage Politici
Op 23 augustus liep Vlaams Parlementslid Robrecht Bothuyne zomerstage op het bedrijf van Francis en Martin Haerinck.