Menu

“Het initiatief sprak me aan omdat het verhaal achter het product mij steeds interesseert.”

Terug naar Stages

Vandaag ging Vlaams Parlementslid Vera Celis op stage bij het Antwerpse aardbeienbedrijf van Luc Krijnen en Anne Hereijgers in Hoogstraten. Ze deed dit op uitnodiging van Boerenbond. Met dit initiatief wil Boerenbond de land- en tuinbouwers en politici dichter bij elkaar brengen.

Tijdens deze zomerstages krijgen ministers en parlementsleden de kans om een blik achter de schermen van de land- en tuinbouwbedrijven te werpen en er zelf de handen eens uit de mouwen te steken. “Het initiatief sprak me aan omdat het verhaal achter het product mij steeds interesseert”, gaf Vera Celis aan.

Na de bedrijfsvoorstelling en korte toelichting over de Vlaamse land- en tuinbouw werden de handen ook effectief uit de mouwen gestoken. Zo knipte Vera Celis gezwind blad en verwijderde ze ranken van de trayplanten op het trayveld. “Voor mij is handwerk een soort me-time”, zegt ze. Nadien bezocht ze de productieteelt, waar alle facetten van de aardbeiteelt belicht werden. Aardbeien plukken was niet mogelijk aangezien er op dit moment geen plukklare aardbeien zijn. “Binnen drie weken zijn we weer volop aan het plukken, maar door het warme weer dit jaar hebben we op dit moment geen aardbeien” verduidelijkt Luc. Anne Hereijgers demonstreert vervolgens de plukhandeling en geeft nog mee dat hiervoor heel wat handen nodig zijn.  “Daarom is de regeling rond seizoensarbeid in onze sector zo belangrijk”, vult Luc aan. Na een bezoek aan de technische ruimte sluit Vera Celis de namiddag af met een bedanking en de belofte eens terug te komen als er effectief aardbeien in productie zijn.

Meer stages

Stage Politici
De Meyer blikt tevreden terug: "Je moet een sterke ondernemer zijn om vandaag nog een landbouwbedrijf over te nemen."
Stage Politici
Vlaams minister Philippe Muyters ging enthousiast aan de slag op het innovatieve tomatenbedrijf Den Berk in Merksplas.
Stage Politici
Bart Caron ging aan het werk op het bedrijf van Frank Vergote en Myriam Mouton in Hulste.