Menu

Zomerstage parlementslid Ongena

Terug naar Persberichten
Sector: 
Regio: 
Vlaams parlementslid Tom Ongena gaat op donderdag 3 september van 14 tot 19 uur op zomerstage bij een Antwerps melkveebedrijf. Hij doet dit op uitnodiging van Boerenbond.

 

“De zomerstage is een uitstekende manier om de hedendaagse land- en tuinbouwers beter te leren kennen. Tom Ongena heeft in zijn functie als parlementslid te maken met dossiers die een directe impact hebben op onze land- en tuinbouwbedrijven”, zegt Boerenbondvoorzitter Sonja De Becker. “Het is voor hem dan ook een mooie kans om zich via een praktische zomerstage te verdiepen in het werk en de uitdagingen op de hedendaagse bedrijven.” 

Van 14-17 uur start Tom het eerste deel van zijn stage bij het gemengd akkerbouw- en melkveebedrijf van Bart en Ilse in Hove. Bart is maar liefst de vierde generatie landbouwer op de Bosmanshoeve die in 1905 gebouwd werd. De bedrijfsleiders investeerden in hun bedrijf. Zo bouwden ze een nieuwe stal voor de koeien met melkrobots. Het bedrijf is gelegen in de Boshoekstraat te Hove, een laatste stuk open ruimte in de gemeente. 

Van 17-19 uur bezoekt Tom vervolgens de Antwerpse Gasthuishoeve Boshoek – eveneens in Hove. Sinds 1988 baten Kathleen en Herman op de Gasthuishoeve een melkveebedrijf uit. Oorspronkelijk waren Kathleen en Herman gestart met een 15-tal melkkoeien en enkele hectares akkerland. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een gespecialiseerd melkveebedrijf met een 100-tal melkkoeien, bijhorend jongvee en 50 ha land. Sinds 2019 organiseren zij verjaardagsfeestjes voor kinderen en vanaf 2020 ook boerderijkampen op de hoeve. 

U bent als journalist van harte welkom om aan te sluiten op de stage van parlementslid Ongena en dat op donderdag 3 september. Tijdstip en locatie: 14-17u: Bosmanshoeve, Boshoekstraat 93, 2540 Hove 17-19u: Gasthuishoeve Boshoek, Lintsesteenweg 697, 2540 Hove