Menu

Zomerstage parlementslid Dochy

Terug naar Persberichten
Sector: 
Regio: 
Vlaams parlementslid Bart Dochy gaat op donderdag 3 september van 13.30 tot 16.30 uur op zomerstage bij een West-Vlaams sierteeltbedrijf. Hij doet dit op uitnodiging van Boerenbond.

“De zomerstage is een uitstekende manier om de hedendaagse land- en tuinbouwers beter te leren kennen. Bart Dochy heeft een grote affiniteit met de landbouwsector en is vaak betrokken bij verschillende dossiers die een directe impact hebben op onze land- en tuinbouwbedrijven”, zegt Boerenbondvoorzitter Sonja De Becker. “Het is voor hem dan ook een mooie kans om via een praktische zomerstage zich nog verder te verdiepen in het werk en de uitdagingen op de hedendaagse bedrijven.” 

Siertelers Chris Marreel en Nancy Quintyn heten Bart Dochy welkom voor een stage op hun bedrijf Plantcare. Chris en Nancy richtten het sierteeltbedrijf Plantcare - gespecialiseerd in bloeiende potplanten - in 1992 op. Sindsdien is het bedrijf verder geëvolueerd en investeren de bedrijfsleiders in het efficiënt inzetten van arbeid , doordachte productieprocessen en automatisatie als belangrijke aspecten binnen hun bedrijfsmanagement. Parlementslid Dochy zal ook kunnen ervaren hoe binnen Plantcare, en siertteeltbedrijven in het algemeen, vermarkting, milieubewust handelen en kwaliteit blijvende aandachtspunten zijn. 

U bent als journalist van harte welkom om aan te sluiten op de stage van parlementslid Dochy en dat op donderdag 3 september tussen 13.30 en 16.30 uur. Adres: Plantcare, Wingensesteenweg 9, 8740 Pittem.