Menu

Preview voor de pers – Dag van de landbouw 2020 (vrijdag 18 september, 14.15 uur, Glabbeek)

Terug naar Persberichten
De Dag van de Landbouw 2020 wordt een digitale weekendeditie en vindt plaats op 19 en 20 september. De preview voor de pers vindt plaats op vrijdag 18 september om 14.15 uur in Glabbeek, op een van de deelnemende bedrijven.

Tijdens deze preview, waarop u vriendelijk uitgenodigd bent, krijgt u reeds een voorsmaakje van de Dag van de Landbouw, in het bijzijn van landbouwminister Hilde Crevits, Boerenbondvoorzitter Sonja De Becker, influencer Julie Houtman (virtueel) en de bedrijfsleidsters moeder Catherine en dochter Ines.

Digitale primeur

In september vieren Boerenbond en Landelijke Gilden ieder jaar de Dag van de Landbouw. In grote getale een land- of tuinbouwbedrijf écht bezoeken is dit jaar door Covid-19 helaas niet mogelijk. Daarom toveren we de 38ste editie van de Dag van de Landbouw om tot een digitale primeur: vijf bekende Vlamingen ruilen in vijf provincies op vijf verschillende land- en tuinbouwbedrijven hun leven in de schijnwerpers in voor een boerderij. Hoe onze boeren en tuinders werken? Dat is precies wat vijf bekende gezichten en koppels zullen ontdekken. Anja Daems, Julie Houtman, Bart Kaëll en Luc Appermont, Ruben Van Gucht en Tine Embrechts gaan voor een onvergetelijk boerenavontuur op vijf diverse bedrijven. Volg alles op de website, onze socialemediakanalen Facebook en Instagram en ook via Radio 2 mis geen minuut!

Boeren uit de buurt

“De inspanningen van onze boeren zien we iedere dag op ons bord: lekker, gezond en veilig voedsel. Bovendien zijn we door de coronacrisis des te meer het belang van die lokale voedselproductie gaan zien. We hebben onze boeren en tuinders nodig en koesteren deze vakmensen uit onze buurt”, zegt Sonja De Becker, voorzitter van Boerenbond en Landelijke Gilden. “Wij kijken ernaar uit om jullie allen te ontvangen in de digitale wereld van de Dag van de Landbouw 2020.”

Praktisch

U bent als journalist van harte welkom op de preview voor de pers op vrijdag 18 september van 14.15-15.15 uur bij de familie Theunis-Rigot, Nieuwstraat 15, 3380 Glabbeek.

Het persmoment zal plaatsvinden in aanwezigheid van de bedrijfsleidsters Catherine Rigot en Ines Theunis, influencer Julie Houtman (digitaal), Boerenbondvoorzitter Sonja De Becker en landbouwminister Hilde Crevits. Tijdens het persmoment zal de minister een spannende ‘challenge’ op de boerderij krijgen die ze binnen een vastgelegde tijd tot een goed einde moet brengen.

Interesse? Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen via persdienst@boerenbond.be.