Menu

Politici op zomerstage bij land- en tuinbouwers: minister Dalle geeft startschot in Vlaams-Brabant

Terug naar Persberichten
Regio: 
​Op donderdag 30 juli gaat Benjamin Dalle, Vlaams minister van Brussel, Jeugd en Media op stage bij een melkveebedrijf in Vlaams-Brabant. Hij doet dit op uitnodiging van Boerenbond.

Boerenbond wil met deze stages de kans geven aan land- en tuinbouwers en politici om met elkaar kennis te maken. Tijdens de Boerenbond-zomerstages krijgen politici een unieke blik achter de schermen van onze bedrijven en mogen ze er zelfs aan de slag! Het is een uitstekende gelegenheid om met de bedrijfsleiders/-sters te praten over diverse thema’s. Hoe ziet een dag op een landbouwbedrijf eruit? Wat zijn de uitdagingen en obstakels? 

“In 2018 organiseerden we ook al zomerstages. Dit werd een succesvolle ervaring. Niet onlogisch, want veel politici zijn in het Vlaams Parlement en in de regering begaan met dossiers die een directe impact hebben op onze bedrijven.”, zegt Boerenbondvoorzitter Sonja De Becker. “Onze land- en tuinbouwers ontvangen Vlaamse politici graag op hun bedrijfsvloer om samen van gedachten te wisselen en om het dagelijks functioneren op een landbouwbedrijf toe te lichten.” Ook deze zomer organiseert Boerenbond een reeks zomerstages voor politici. Vlaams minister Dalle bijt de spits af en gaat op donderdag 30 juli op stage bij het landbouwbedrijf van Guido en Kathleen Lemaire-Taelemans in Lennik. 

U bent als journalist van harte welkom om Benjamin Dalle aan het werk te zien bij de familie Lemaire-Taelemans, Zwijnenbergstraat 62, 1750 Lennik en dit op 30 juli om 11 uur.  

Gezien de uitzonderlijke omstandigheden vragen we om uw aanwezigheid op voorhand te bevestigen via: persdienst@boerenbond.be  

Vergeet niet uw mondmasker mee te nemen tijdens uw bezoek!

U kan de stages ook volgen op:

Website: boerenbond.be/stages 

Facebook: facebook.com/Boerenbond  

Twitter: twitter.com/Boerenbond