Menu

Boerenbond: zomerstage minister Beke (9/9) - Minister bezoekt melkveebedrijf in Limburg

Terug naar Persberichten
Sector: 
Regio: 
Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Armoedebestrijding Wouter Beke gaat op woensdag 9 september van 11.30 tot 13.30 uur op zomerstage bij melkveebedrijf ’t Roren-ijsje in Limburg, op uitnodiging van Boerenbond.

“De zomerstage is een uitstekende kans om de land- en tuinbouw nog beter te leren kennen en biedt de minister de gelegenheid om zich volledig onder te dompelen in het reilen en zeilen van een landbouwbedrijf”, zegt Boerenbondvoorzitter Sonja De Becker. Het is ook een gelegenheid om persoonlijk met de bedrijfsleiders te praten over diverse thema’s. Waarmee moet een landbouwer dagelijks bezig zijn? Wat zijn de uitdagingen en obstakels?

Melkveebedrijf, ijssalon en zorgboerderij

Minister Beke zal zijn stage doen bij het veelzijdig ‘t Roren-ijsje, het melkveebedrijf dat Jos en Annick Braeken-Jehoul sinds 1991 beheren. In 1999 startten Jos en Annick met de verwerking van melk tot ijs. Wat begon als een hobby is ondertussen uitgegroeid tot een fulltime job. Ze maken 30 verschillende soorten ijs, ijstaarten, ijsgebakjes en ijscreaties voor speciale gelegenheden. Jos en zoon Stef nemen vooral de verzorging van de dieren, een 150-tal melkkoeien, voor hun rekening.

Al meer dan 10 jaar is hun bedrijf ook een zorgboerderij. Een zorgboerderij is een gewone, actieve boerderij waar mensen uit een kwetsbare groep opgevangen worden. Die opvang bestaat niet uit medische zorg of therapie, maar uit het gewoon meehelpen op de boerderij. Momenteel komen Sam en Tyra meehelpen. Tyra helpt Annick met kleine taken in het ijssalon. Jos krijgt dan weer hulp van Sam op de boerderij.

U bent als journalist van harte welkom om Wouter Beke aan het werk te zien op het bedrijf van Jos en Annick Braeken - Jehoul, Rorenweg 18 in Opritter Bree en dit op woensdag 9 september van 11.30-13.30 uur.