Opleiding Fytolicentie P1 HOOGSTRATEN november 2022

De fytolicentie is een certificaat van de federale overheid en verplicht voor iedereen die als professioneel gebruiker gewasbeschermingsmiddelen gebruikt. Na het succesvol beëindigen van deze opleiding, ontvang je een attest waarmee je een fytolicentie P1 kan bekomen. Hiermee mag je gewasbeschermingsmiddelen gebruiken, bestellen en afhalen, zij het onder het gezag van iemand met een licentie P2 of P3.

Organisator

Boerenbond Training & Opleiding Fyto

Contact

Gert Van de moortel

Email

vorming@boerenbond.be

Telefoon

016286110

Prijs

Prijs leden:

€ 75.00

Prijs niet-leden:

€ 125.00

Voor de start van de cursus ontvang je nog een factuur per mail.

Om je inschrijving ook administratief helemaal te kunnen afwerken, hebben we nog een aantal bijkomende gegevens nodig. Vul daarom zeker het inschrijvingsformulier volledig in.

Inschrijfinfo

De cursus bestaat uit twee cursusdagen, telkens van 8u30 tot 17u00.

Tijdens deze opleiding van 16 uur leer je hoe je gewasbeschermingsmiddelen correct moet gebruiken en met welke voorzorgsmaatregelen je rekening moet houden. De focus ligt op het toepassen van gewasbeschermingsmiddelen. Per sector worden teeltspecifiek de meest voorkomende onkruiden, ziekten en plagen overlopen. Deze opleiding wordt gegeven door lesgevers die expert zijn in het veld en bovendien kunnen stoelen op een ruime praktijkervaring. Tijdens de opleiding komen volgende onderwerpen aan bod: wetgeving, gewasbeschermingsmiddelen, risico's bij het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, correct gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, eerste hulp bij vergiftiging en toegepaste gewasbescherming bij voornaamste onkruiden, ziekten en plagen. De opleiding wordt afgesloten met een schriftelijke test. Slaag je hiervoor, dan krijg je, na administratieve afwerking van de cursus door AgroCampus en de overheid, een attest waarmee je jouw fytolicentie kan aanvragen.