Menu

Terug naar Kenniscentrum >Publicaties

Je kan alle publicaties downloaden. Wil je de papieren versie bestellen, vul dan het contactformulier in met de naam van de publicatie die je wenst.
Jaarverslag Boerenbond & Landelijke Gilden 2016
In 2016 toonden de weergoden alle grillen die ze in zich hebben. Het was een jaar om snel te vergeten, maar tegelijkertijd een jaar dat in landbouwmiddens niet snel vergeten zal worden.
Scholendossier 2018
In ons scholendossier reiken wij je de hand als je opteert voor het landbouwonderwijs. Je vindt de basisinformatie over het secundair en het hoger onderwijs in enkele tabellen. Scholen en instellingen krijgen ook de kans om zichzelf voor te stellen.
Politiek memorandum Landelijke Beweging
Politiek memorandum Landelijke Beweging
In de aanloop van de verkiezingen 2014 formuleerde de Landelijke Beweging zijn prioriteiten. Het recht op boeren en een leefbaar platteland stonden centraal.
Syndicaal jaaroverzicht
Elk jaar brengen we begin januari een syndicaal jaaroverzicht in Boer&Tuinder.
Dossier zuivel
De melkveehouderij staat op een keerpunt. De Europese spelregels veranderen in 2015. Het ‘Dossier Zuivel’ bundelt de toekomstvisie van de zuivelindustrie, actief in ons land.
Verkiezingen mei 2014
Naar aanleiding van de verkiezingen 2014 brengen we de standpunten van de verschillende Vlaamse politieke partijen met betrekking tot Europa, tot het federale niveau, tot Vlaamse landbouw en tot Vlaamse platteland.