Menu

Vormingen

21 nov
2 lesmoment(en)
computer programma opvolging voerkosten
Locatie:
Kaprijke
21 nov
2 lesmoment(en)
Raad van Bloemisten, Snijbloementelers en Boomtelers
Locatie:
Sint-Denijs-Westrem
21 nov
1 lesmoment(en)
Gevaarlijke stoffen en ziektes op het bedrijf
Locatie:
Leffinge
21 nov
2 lesmoment(en)
Op deze dag geven we meer uitleg over het maken van kwalitatieve houtsnippers. Aan welke voorwaarden moeten goede snippers voldoen, Welke hakselaars zijn geschikt, hoe kan je snippers best drogen, ... Deze voormiddag is opgebouwd uit enkele presentaties en een terreinbezoek. Ideaal voor landbouwers, gemeentebesturen, coöperaties of andere geïnteresseerden die rond dit thema meer info willen verzamelen.
Locatie:
Schaffen
21 nov
1 lesmoment(en)
Voor land- en tuinbouwers is het weer en het klimaat van groot belang. Afgelopen jaren werden we geconfronteerd met extremer weer: overvloedige neerslag versus langdurige periodes van droogte. Maar hoe wordt het weer voorspeld? Wat zijn de belangrijkste parameters? Hoe evolueert het klimaat de afgelopen jaren? En wat mogen we nog verwachten?
Locatie:
Kortemark
21 nov
1 lesmoment(en)
Stinkpoot en Mortellaro zijn voor veel melkveehouders de grootste zorgenpost bij hun melkkoeien. Voetbaden met formol worden vaak gebruikt als behandeling en preventie, maar werkt dat effectief? En zal het straks nog kunnen/mogen? En wat zijn dan de alternatieven? Resultaten van een project rond Mortellaro aanpakken zonder formol.
Locatie:
Oostrozebeke
21 nov
Locatie:
BREE
21 nov
1 lesmoment(en)
Op deze dag geven we meer uitleg over houtverbrandingsketels. Een expert ter zake geeft ons meer uitleg over welke type keters er bestaan, hoe je de grote van je ketel afstemt op je gebruik en nog veel meer. Na een uitgebreide presentatie gaan we ook een ketel bezoeken. Ideaal voor landbouwers, gemeentebesturen, coöperaties of andere geïnteresseerden die rond dit thema meer info willen verzamelen.
Locatie:
Diest
21 nov
2 lesmoment(en)
Twee onderzoekers met bijzonder veel expertise in hun vakgebied. Johan werkt reeds jarenlang op voederwaardering op het ILVO, Joos is vanuit Hogeschool Gent bezig met de optimalisatie van gpsteelten van verschillende soorten granen. Daarnaast deed hij rond voederbiet ook heel wat onderzoek met opvallende resultaten. Johan De Boever, ILVO Joos Latré, HoGent
Locatie:
Zottegem
21 nov
2 lesmoment(en)
Locatie:
EEKLO