Menu

Vormingen

20 nov
2 lesmoment(en)
In deze opleiding wordt in twee delen ingegaan op veilig omgaan met motorzagen, onderhoud en verschillende vel - en zaagtechnieken.
Locatie:
Sint-Niklaas
20 nov
1 lesmoment(en)
Inspirerende en haalbare voorbeelden voor wie zijn landbouwbedrijf bij-vriendelijk wil inrichten.
Locatie:
Roeselare
20 nov
1 lesmoment(en)
De fytolicentie is een certificaat van de federale overheid en verplicht voor iedereen die als professioneel gebruiker gewasbeschermingsmiddelen wil gebruiken. Na het succesvol beëindigen van deze opleiding, ontvang je een attest waarmee je een fytolicentie P2 kan bekomen. Met een fytolicentie P2 mag je gewasbeschermingsmiddelen gebruiken, aankopen en bewaren. Deze opleiding focust zich specifiek op de sectoren ruwvoeders, grove groenten en akkerbouw.
Locatie:
Geel
20 nov
8 lesmoment(en)
Klauwverzorging is een voortdurend aandachtspunt voor de veehouder. Een gezonde klauw is immers de basis voor een gezond rund.
Locatie:
Roeselare
21 nov
2 lesmoment(en)
computer programma opvolging voerkosten
Locatie:
Kaprijke
21 nov
2 lesmoment(en)
Op deze dag geven we meer uitleg over het maken van kwalitatieve houtsnippers. Aan welke voorwaarden moeten goede snippers voldoen, Welke hakselaars zijn geschikt, hoe kan je snippers best drogen, ... Deze voormiddag is opgebouwd uit enkele presentaties en een terreinbezoek. Ideaal voor landbouwers, gemeentebesturen, coöperaties of andere geïnteresseerden die rond dit thema meer info willen verzamelen.
Locatie:
Schaffen
21 nov
2 lesmoment(en)
Raad van Bloemisten, Snijbloementelers en Boomtelers
Locatie:
Sint-Denijs-Westrem
21 nov
1 lesmoment(en)
Gevaarlijke stoffen en ziektes op het bedrijf
Locatie:
Leffinge
21 nov
1 lesmoment(en)
Voor land- en tuinbouwers is het weer en het klimaat van groot belang. Afgelopen jaren werden we geconfronteerd met extremer weer: overvloedige neerslag versus langdurige periodes van droogte. Maar hoe wordt het weer voorspeld? Wat zijn de belangrijkste parameters? Hoe evolueert het klimaat de afgelopen jaren? En wat mogen we nog verwachten?
Locatie:
Kortemark
21 nov
1 lesmoment(en)
Stinkpoot en Mortellaro zijn voor veel melkveehouders de grootste zorgenpost bij hun melkkoeien. Voetbaden met formol worden vaak gebruikt als behandeling en preventie, maar werkt dat effectief? En zal het straks nog kunnen/mogen? En wat zijn dan de alternatieven? Resultaten van een project rond Mortellaro aanpakken zonder formol.
Locatie:
Oostrozebeke