Menu

Vormingen

20 jan
6 lesmoment(en)
Op elk bedrijf dient er al eens een kleine reparatie aan een machine of constructie te gebeuren. Als bedrijfsleider zelf kunnen lassen, betekent een grote meerwaarde voor het bedrijf. Na deze driedaagse lascursus kan je zelf aan de slag.
Locatie:
Roeselare
20 jan
Locatie:
ROESELARE
22 jan
1 lesmoment(en)
Als landbouwer krijg je misschien wel eens te maken met een onteigening of doorgang over uw percelen via trage wegen. Je bent dan best goed geïnformeerd over de mogelijkheden de wetgeving toelaat. De spreker gaat in op welke rechten je hebt als eigenaar en/of gebruiker.
Locatie:
Bilzen
22 jan
1 lesmoment(en)
Goed doordacht starten aan je bedrijfsopvolging komt zowel de onderneming als de familie ten goede. Je bouwt gedurende je carrière als landbouwer immers heel wat vermogen op. Hoe draag je jouw vermogen best over? Hoe vermijd ik een hoge taxatie in de erfbelasting? Hoe zorg ik ervoor dat ik bij een vermogensplanning bepaalde kinderen niet benadeel?
Locatie:
Lummen
22 jan
1 lesmoment(en)
De bodem is de basis van onze teelt. Het is dan ook van het grootste belang dat we deze goed onderhouden. Tijdens deze les leer je alles over hoe je de bodemkwaliteit optimaal moet houden voor witloof en hoe je je bodem het best kan managen.
Locatie:
Kampenhout
22 jan
1 lesmoment(en)
Helder duidelijk maken wat je bedoelt blijkt een hele uitdaging. Ook in jouw contact met de zorggast of met de begeleider van de voorziening is dat een aandachtspunt. Met een gezonde dosis humor en herkenbare verhalen uit het dagelijkse leven krijg je inzichten in de valkuilen van communicatie. Vanuit vragen en ervaringen van de deelnemers wordt een drie-stappenplan en een levendig model van verbindende communicatie aangereikt.
Locatie:
Bree
22 jan
Locatie:
TIELT
22 jan
1 lesmoment(en)
Naar aanleiding van de recente wijzigen in VLAREME organiseert Boerenbond Limburg enkele infosessies over de nieuwe reglementering rond mestsamenstelling en actualiteiten rond mest. Er zullen 4 algemene sessies worden georganiseerd.
Locatie:
Mielen-Boven-Aalst
22 jan
1 lesmoment(en)
Wat als u of uw partner weg valt? Wat als een seizoensarbeider een zwaar arbeidsongeval heeft op uw bedrijf? Wat als een storm een (deel van) een bedrijfsgebouw vernielt? Wat als uw bedrijf zes maanden niet kan produceren? Hoeveel zal uw pensioen bedragen? Verzekeringen zijn geen saaie materie: als het noodlot toeslaat kunt u de financiële gevolgen missen als de pest.
Locatie:
Tongeren
22 jan
1 lesmoment(en)
'Het druk hebben' is steeds normaler als bedrijfsleider. De vrijheid en de inhoud van het werk waarvoor je bent gaan boeren zijn soms ver te zoeken.
Locatie:
Gruitrode