Menu

Vormingen

21 jan
5 lesmoment(en)
Op pensioen gaan is een grote stap. Het betekent een nieuwe fase in je leven waarbij je je beroepsactiviteit (gedeeltelijk) achter je laat. Dit gaat vaak gepaard met veel vragen en praktische beslissingen. Maar hoe en wanneer doe je dat? Wat zijn de gevolgen ? Mag je nog bijverdienen na je pensioen? Wat doe je met je eigendom (gebouwen, gronden)? Kan je al iets regelen met het oog op verdelen en successie ? En wat gaat het met jou als mens doen ?
Locatie:
Genk
21 jan
1 lesmoment(en)
De bedrijfseconomische boekhouding is uitgebreid met een aantal financiële kengetallen. Wat kunnen we daaruit leren? Wat zijn knipperlicht getallen? Wie doet het beter en waarom bij schommelende melkprijzen?
Locatie:
Gistel
21 jan
1 lesmoment(en)
Kwam land- en tuinbouw vroeger in het nieuws dan was het zelden de boer die zelf aan het woord kwam. De hedendaagse media zet meer en meer in op rechtstreekse contacten met de land- en tuinbouwers. Vaak worden de land- en tuinbouwers zelf gecontacteerd voor tv, radio of krant. Ook op sociale media komen veel reacties op de sector, zowel positief als negatief. Maar hoe ga je best om met de pers en sociale media?
Locatie:
Oostmalle
21 jan
1 lesmoment(en)
Gemengd voeren en gemengd voeren is 2. Het verschil tussen melken en hard melken is te maken via kwaliteit van het gemengde rantsoen, hoeveel kan de koe nog uitselecteren? Is elke hap dezelfde? Wat is de optimale laadvolgorde? Optimale droge stof? Optimale verhouding kort lang? Wel of niet water toevoegen?
Locatie:
Veurne
21 jan
1 lesmoment(en)
Hedendaags sortiment in de boomkwekerijen
Locatie:
Kortrijk
21 jan
3 lesmoment(en)
In 2019 zijn er opnieuw examens voor het behalen van een fytolicentie Ps. Die heb je nodig om de bodemontsmettingsmiddelenop basis van metam (Tamifume,Solasan, Terrasan …) en dazomet (Basamid) te gebruiken. Boerenbond en AVBS organiseren opleidingen om je hierop voor te bereiden.
Locatie:
Sint-Katelijne-Waver
21 jan
1 lesmoment(en)
‘Het druk hebben’ is helaas heel normaal voor een bedrijfsleider. De vrijheid en de inhoud van het werk waarvoor je bent gaan boeren zijn soms ver te zoeken. Hoewel je niet alle omstandigheden kan veranderen, wordt er in deze vorming gefocust op die aspecten die je wel zelf in handen hebt en gezocht naar mogelijkheden om je eigen veerkracht te vergroten. Een geanimeerde spreker over een niet-alledaags thema!
Locatie:
Vlijtingen
21 jan
Locatie:
VLIJTINGEN
21 jan
1 lesmoment(en)
MPR en bedrijfsbegeleiding
Locatie:
Wuustwezel
21 jan
1 lesmoment(en)
Voordracht door Maarten Michiels over Voeding bij drachtige en lacterende ooien en het afmesten van lammeren (zowel ruwvoeder, krachtvoeder als supplementen).
Locatie:
Genk