Menu

Vormingen

22 jan
Locatie:
Desteldonk
22 jan
1 lesmoment(en)
We merken dat er heel wat vragen over welke maatregelen nu voor de varkenshouderij van toepassing zijn. Daarom organiseert Boerenbond een webinar waarin de verschillende steunmaatregelen worden toegelicht. Verder is er ook aandacht voor de exportpromotie van varkensvlees, nu het AVP-vrij statuut bij de IE officieel is. Met het instrumentarium dat momenteel voor handen is, wordt ook toegelicht op welke manier je je bedrijf meer crisis resistent kan maken.
Locatie:
Roeselare
25 jan
Locatie:
LEUVEN
25 jan
Locatie:
LEUVEN
25 jan
1 lesmoment(en)
Fytobijscholing in coronatijden - digitaal
Locatie:
Leuven
25 jan
2 lesmoment(en)
De herziening van de gebiedstypes ikv MAP leidt in sommige gebieden tot een verhoging van het type en bijgevolg een verstrenging van de maatregelen.
Locatie:
Genk
25 jan
1 lesmoment(en)
Zit je met de vraag of er voor jouw bedrijf toekomst zit in een omschakeling naar biologische melkveehouderij en heb je nood aan meer informatie? Of ben je recent met de omschakeling gestart en is extra kennis welkom? Neem dan deel aan deze cursus waarbij we tijdens vier digitale sessies dieper ingaan op de thematiek.
Locatie:
Leuven
25 jan
1 lesmoment(en)
In deze webinar zullen de laatste actualiteiten over tewerkstelling toegelicht worden.
Locatie:
Leuven
25 jan
1 lesmoment(en)
Gewasbeschermingsmiddelen die worden teruggevonden in het oppervlaktewater dreigen vroeg of laat hun erkenning te verliezen. We hebben er als sector dus alle belang bij het oppervlaktewater te beschermen en te vrijwaren van gewasbeschermingsmiddelen. Op deze fyto-bijscholing sta je stil bij waar waterverontreiniging door gewasbeschermingsmiddelen kan gebeuren en hoe je dit moet vermijden. Doe zeker de fyteauscan voor je bedrijf en haal een goed rapport!
Locatie:
Genk
26 jan
1 lesmoment(en)
Als landbouwer kan je in conflict komen met de natuurwetgeving. Veel problemen zijn te voorkomen. Deze infosessies (apart te volgen) geven je beslist een beter inzicht in de natuurwetgeving, waar je terecht kan en hoe de procedures lopen. Het is vooral belangrijk te leren inschatten wanneer je een mogelijke overtreding zou begaan en hoe dit te voorkomen.
Locatie:
Genk