Menu

Hoelang mag ik mijn personeel nog cash uitbetalen?

Terug naar Onderwerp

Op 1 oktober 2015 werd er een wet gepubliceerd die zegt dat het loon op girale wijze uitbetaald moet worden. Deze vraag leeft dus al meer dan vijf jaar in onze sector. Op het cash uitbetalen van personeel staat een uitdoofscenario.

Maar hoe zit het dan juist voor onze seizoenarbeiders?

 

We hebben als sector nog tijd tot eind 2021 om zo veel mogelijk problemen op te lossen die er eventueel zouden zijn met het giraal uitbetalen van personeel. Tijdens deze overgangsperiode is er tijd om een sensibiliseringscampagne op te starten. Die zal zich richten op de land- en tuinbouwers maar ook op de banksector.

In de tussentijd kan je dus nog cash betalen. Denk er dan wel aan om een kwijting te laten ondertekenen als bewijs van betaling. Boerenbond stelt deze kwijtingen in zeven talen ter beschikking aan zijn leden, je vindt ze hier.

OPGELET: in het filmje is er nog spraken van een uitdoofscenario tot 2020. Tijdens de onderhandelingen met de vakgbonden heeft Boerenbond dit echter kunnen verlengen to 2021! In de tussentijd worden onderhandelingen gevoerd met de banksector om de overschakeling naar giraal betalen te vergemakkelijken.