Menu

Slot en sleutel

Terug naar Onderwerp

Ongeacht of jij je tegen diefstal wilt verzekeren, kan je het de dieven in elk geval moeilijker maken, zeker wat rollend of los materiaal betreft. Vaak blijft de sleutel zelfs in het contact van de tractor zitten, waardoor dieven slechts hoeven in te stappen en weg te rijden. Maar zelfs wanneer je steeds de sleutel uit de tractor wegneemt bij het parkeren, is er nog altijd een risico op diefstal. Bij veel merken zijn er immers geen unieke sleutels, waardoor je met een sleutel van een bepaald merk alle gelijkaardige tractoren kunt starten en ermee kunt wegrijden. Fabrikanten passen hun systemen wel stilaan aan en bij de aankoop van een nieuwe tractor kan je misschien wel al kiezen voor een uniek slot. Vaak moet je bijbetalen voor deze optie, maar ze is natuurlijk een simpele manier om diefstal te voorkomen.

Ook de loods of de stal is eenvoudig te beveiligen door ze af te sluiten ’s nachts of wanneer je afwezig bent. Inbrekers zoeken immers altijd de weg van de minste weerstand en een slot kan dan de drempel zijn waardoor ze aan jouw deur voorbijgaan. Een open deur of poort is een uitnodiging voor dieven.

Aparte consoles in jouw machine, zoals een gps of een computer in het kader van precisielandbouw, kunnen het doelwit zijn van gerichte diefstallen, soms op bestelling. Het gebeurt dat dieven de tractor laten staan maar de hightechsystemen eruit losmaken en meenemen. We raden je aan om zulke modules te demonteren en ergens veilig op te bergen als je ze lange tijd niet zult gebruiken, bijvoorbeeld in de winterperiode.