Menu

In dit onderwerp

Voedselprijzen
Minder uit dit onderwerp

De melksector kende in 2015-2016 zeer moeilijke jaren. Toen kreeg de boer voor een liter melk minder dan de kostprijs. Intussen krijgt de melkveehouder al wat meer, maar volgend jaar kan de prijs weer helemaal omslaan. Dat is de onzekerheid waarmee de melkveehouder moet leven. Gelukkig hebben onze Vlaamse melkveehouders hoogproductieve koeien die een maximale melkproductie leveren. 

"Melk is een gezond en belangrijk basisproduct voor jong en oud"
 

"Melk is een gezond en belangrijk basisproduct voor jong en oud. En koeien in de wei zijn een mooi beeld. Maar koeien houden en melk produceren vragen veel kennis en inzet. De dieren hebben voortdurend zorg en aandacht nodig en moeten minstens twee keer per dag gemolken worden. Vakantie nemen, bijvoorbeeld, is zeker niet vanzelfsprekend.
De afschaffing van het melkquotum heeft tot veel prijsschommelingen in de markt geleid, waardoor de melkveehouders meer geconfronteerd worden met zeer lage melkprijzen met een grote financiƫle impact. Of hoe de prijs van een liter melk bepaalt of een boer al dan niet economisch overleeft."

Vergelijk je aankoopprijs