Menu

In dit onderwerp

Voedselprijzen
Minder uit dit onderwerp

Een kotelet is echt wel een heerlijk stukje varkensvlees. Jammer dat de varkenshouder de laatste jaren voortdurend te maken kreeg met sterk gestegen voederprijzen en/of slechte vleesprijzen. Per kilogram varkensvlees dat de boer verkoopt ontvangt hij veel te weinig om er een goed inkomen aan over te houden. De vergoeding voor de varkenssector moet dus zeker stijgen, wil de varkenshouderij in Vlaanderen leefbaar worden.

"Zo’n crisissituatie kunnen wij niet lang volhouden"

"De tijd toen elke boer wel enkele varkentjes hield is lang voorbij. Nu zijn wij gespecialiseerde varkenshouders die veel varkens houden om zo onze vaste kosten (stal, aalputten, silo’s, computers…) over meer dieren te spreiden. Door het gebruik van dure, moderne technieken hebben onze varkens luxeverblijven gekregen, die goed verlucht en verwarmd zijn. Soms zelfs met vloerverwarming. Da’s wel fijn voor hun welzijn! Daarnaast besteden we veel aandacht aan het voeder, want evenwichtig voeder is onmisbaar om de varkens gezond te houden en snel te laten groeien.

Varkens houden, da’s 365 dagen lang zorgen voor een stipte verzorging en voor accuraat toezicht. Maar dat doen we graag. Natuurlijk willen we ook onze boterham verdienen. En daar knelt het schoentje."

Vergelijk je aankoopprijs