Menu

In dit onderwerp

Voedselprijzen
Minder uit dit onderwerp

Rundvlees kan je in vele bereidingen gebruiken, denk maar aan chateaubriand, biefstuk, rosbief, rundsgehak of aan onze nationale trotst, stoofvlees. Die laatste blijft in ons land zeer populair, vooral in combinatie met frieten. Voor zo’n lekkernij ontvangt de boer een fractie van wat jij in de winkel betaalt. Geef toe, voor zoiets heerlijks zou de boer toch wel wat meer mogen krijgen.

"Vandaag kost de opkweek van vleesvee de rundveehouder handenvol geld"
 

"Van bij hun geboorte worden onze runderen goed verzorgd. Ze worden opgekweekt met moedermelk, fris gras en lekkere maïs. In de stal worden ze in kleine groepjes op knisperend stro gehouden en kunnen ze elkaar zelfs knuffelen. Zo gedijen de kalfjes best en kunnen ze uitgroeien tot slachtrijpe dieren. Uit een runderkarkas kan een slager veel soorten rundvlees snijden : een malse biefstuk, heerlijk stoofvlees, smakelijke rosbief… Er is veel variatie mogelijk op je bord !
Vandaag kost de opkweek van vleesvee de rundveehouder handenvol geld. Het voeder is duur en dat kunnen we niet altijd doorrekenen in de verkoopprijs van ons rund. Nochtans, wij doen onze stiel graag en we komen goed overeen met onze dieren. En we bieden iedereen zoveel lekkers aan."

Vergelijk je aankoopprijs