Menu

Stadslandbouw is een ruim begrip en omvat verschillende initatieven, ideeën. Daarom zetten we hier graag verschillende bedrijven en mensen in de kijker die hun weg vinden naar stadslandbouw. 

Verticale boerderij levert aan Antwerpse horeca

PLNT oogst wekelijks 1600 tot 2000 plantjes in hun groeicontainer. Een groeicontainer is een gesloten systeem waarin de plantjes in lagen boven elkaar worden geproduceerd. Dankzij de nodige expertise, marketing en doorzettingsvermogen levert PLNT inmiddels aan een 20tal restaurants. 

Lees het verhaal van PLNT 

Circulaire glastuinbouw in 2030

Boerenbond organiseerde, samen met enkele partners, een netwerkevent voor tuinders en technologiebedrijven. Het doel? Glastuinders inspireren en informeren over de kansen en uitdagingen van een circulaire toekomst (of kringloopeconomie). Belichtingssystemen, sensortechnolgie, aardbeiplukrobot, ... Het zijn slechts enkele onderwerpen die aan bod kwamen. Lees het artikel 

Henry Gordon-Smith over stadslandbouw in België 

Ontdek meer over het concept van verticale landbouw, en meer specifiek in onze regio. In voorjaar 2019 brachten Nele Lauwers, consulent Verbrede Landbouw bij Boerenbond, en Henry Gordon-Smith een bezoek aan verschillende Belgische ondernemers die bezig zijn met stadslandbouw.