Menu

Generation Food

Terug naar Onderwerp

Ondernemerschap staat centraal bij Generation Food. Studenten, boeren, ondernemers, … inspireren elkaar en denken na over toekomstige uitdagingen en oplossingen binnen voeding en landbouw. 

Duurzaam produceren en consumeren. Steeds meer mensen, en bij uitstek jongeren, voelen zich geroepen om hierin te ondernemen. Bijvoorbeeld door voedsel lokaal of in de stad te gaan kweken, door voedselafval te voorkomen, verminderen of herwaarderen, door verdienmodellen te zoeken samen met burgers en andere ondernemers. Generation food is een innovatieve beweging die openstaat voor nieuwe ideeën en iniatieven. Op 25 september 2019 vond de lancering plaats. 

Generation Food Forum op 24 februari

Wat is ondernemen in duurzame voeding, en hoe doe je dat precies? Wat zijn de uitdagingen bij de opstart en wat zijn de mogelijkheden? Voor deze en andere vragen laten we twee ondernemingen (= Kopje Zwam en een landbouwbedrijf in Boutersem) aan het woord. Aan de hand van hun eigen ervaringen leggen ze uit welke weg ze hebben afgelegd en wat ze ervan hebben geleerd. Daarna kom je te weten wat de verschillende opties zijn voor starters in de voedingssector. Op 24 februari ontdek je meer over de toekomst van voeding door de ogen van pioniers. Kom jij ook?