Menu

Stadslandbouw

Terug naar Onderwerpen

In dit onderwerp

Stadslandbouw
Minder uit dit onderwerp

Op deze pagina vind je inspiratie voor ondernemers die hun verdienmodel opbouwen rond voedselproductie en het sluiten van kringlopen in een stedelijke context.

Produceren in of rond de stad geeft mogelijkheden om in te spelen op de nabijheid van de klant, en op het sluiten van kringlopen. Tegelijk is geschikte ruimte vinden en het organiseren van logistiek een uitdaging. 

Om de stad te voeden speelt de landbouw in de meer open gebieden rond de steden een belangrijke rol. Een vruchtbare bodem dat naast voedsel ook CO2 vastlegt en water buffert is hierbij cruciaal.

Elke onderneming is anders en het is aan de ondernemer om een plan te maken dat best aansluit bij zijn talenten en interesses.

Ik sta klaar om jou te helpen! 

 

Neem ook zeker een kijkje op: 

Nele Lauwers is consulent verbrede landbouw en adviseert ondernemers met nieuwe verdienmodellen binnen land- en tuinbouw, waaronder de vele vormen van stadslandbouw. Bedoeling is om kennis op te bouwen en ondernemers samen te brengen, zowel binnen dat specifieke netwerk van ondernemers als met linken naar bestaande land- en tuinbouwbedrijven. nele.lauwers@boerenbond.be
 

 

Deel deze pagina: