Menu

Opteer jij voor elektronische oormerken?

Terug naar Onderwerpen

In dit onderwerp

Opteer jij voor elektronische oormerken?
Minder uit dit onderwerp

Sinds kort kunnen rundveehouders ervoor kiezen om via DGZ elektronische oormerken van de firma Allflex te bestellen. Hiermee beantwoordt DGZ aan de groeiende vraag van de rundveehouders naar zulke elektronische oormerken. Dieren worden er officieel mee geĆÆdentificeerd, maar je kunt ze ook benutten als dierherkenning binnen jouw bedrijfsvoering. Veehouders zijn volledig vrij om over te schakelen naar elektronische oormerken. Er is geen verplichting.

Wanneer je dieren elektronische oormerken dragen, kunnen automaten die daarvoor uitgerust zijn op je bedrijf de dieren ook herkennen. Denk maar aan toegang tot de melkrobot of de dosering van krachtvoer. De chip in het oormerk neemt dus de functie van dierherkenning over die nu gebeurt via een transponder rond de nek of de poot.

Ook wie opteert voor elektronische primo-oormerken, kan voldoen aan de huidige verplichtingen binnen het BVD-programma door in het andere oor een niet-elektronisch BVD-oormerk te plaatsen.

De helpdesk van DGZ staat je graag te woord als je nog bijkomende vragen hebt via helpdesk@dgz.be of telefonisch via 078 05 05 23 (elke werkdag van 8.30 tot 17 uur).

Meer informatie

Thema's: