Menu

Onze boeren verdienen een eerlijke prijs

Terug naar Onderwerpen

Geniet jij ook van lekker eten? Ons Kookboek, Dagelijkse Kost ... elk recept is gegarandeerd scoren. Over de ingrediënten hoef je je geen zorgen te maken. Altijd beschikbaar, van topkwaliteit én best wel betaalbaar. Geef toe, dat zit goed.

Of toch niet?

Van de winkelprijs gaat gemiddeld slechts 20% naar de land- en tuinbouwers. Ze werken hard, dragen veel risico’s, slagen er in om dagelijks een breed gamma van kwaliteitsvolle producten op de markt te brengen maar wanneer de afrekening komt, zijn ze al blij als hun kosten vergoed worden.

Een onhoudbare situatie zowel voor onze land- en tuinbouwers als op langere termijn, voor jou als consument. Want als onze boeren ermee stoppen, stopt ook de zekerheid op volle winkelrekken.

Uw maaltijd is goedkoper dan Bobby's voer door te lage prijzen voor de Vlaamse boer

 

 

Boerenbond berekende dat de hondenbrokken van Bobby vaak meer kosten dan de doorsnee Vlaamse gezinsmaaltijd. Een vaststelling die toch wel doet nadenken en heel wrang smaakt bij onze land- en tuinbouwers. Ze verdienen een eerlijke prijs voor hun (h)eerlijk product. Die dekt de kosten, zorgt voor een inkomen en laat ruimte voor de nodige investeringen en innovaties. 

Vind je dat jouw maaltijd meer waard is dan een zakje hondenbrokken en dat het landbouwersgezin dat aan de basis ligt van jouw dagelijks voedsel een inkomen verdient?


Koop bewust met oog voor een eerlijke prijs aan de boer. Ondersteun dan deze campagne en deel dit campagnebeeld en de radiospot via jouw sociale media. 

Deze campagne is een gezamenlijk initiatief van Boerenbond, KVLV-Agra en Groene Kring

 

 

Deel deze pagina: 

Meer informatie

Thema's: